Najvažnije je raditi ono što voliš

 

Zovem se Josip Bečić. Rođen sam 12. svibnja 1978. godine u Splitu, kao prvo dijete u obitelji Ante i Mirjane. Imam još brata i sestru. Od rođenja živim u Srinjinama, u župi Porođenja Blažene Djevice Marije. Osnovnu školu završio sam u Srinjinama, a srednju, tehničko - prometnu školu za vozača motornog vozila u Splitu.

Od djetinjstva sam rado ministrirao i volio pomagati župniku. Tako se u meni, već na dan prve pričesti, počela javljati želja za svećeništvom. Zato sam već nakon osnovne škole poželio otići u sjemenište, no nisam osjetio potporu od obitelji i svojih bližnjih, stoga sam od toga odustao. No, želja se nije ugasila. Tako sam nakon srednje škole odmah počeo raditi sa ocem u građevinarstvu, te nakon toga u autopraonici, te naposljetku u paketnoj distribuciji.

Iako su to za mene bila važna životna iskustva, koja su mi dala temelje rada i života, ipak je u meni gorjela ona stara želja - postati svećenik. Zbog toga se nisam vidio kao obiteljski čovjek i iskreno, sve me to zbunjivalo. Stoga, kako bih sam raščistio neke stvari, 2006. godine sam otišao na hodočašće u Lurd, gdje sam žarko molio da mi Gospodin rasvijetli i pokaže pravi životni put. Nakon žarke molitve i puno razmišljanja, konačno sam shvatio kako za mene nema drugog puta osim svećeništva.

Nakon toga, u meni se sve promijenilo. Toliko da je to, već nakon mjesec dana, primijetio i moj novi župnik koji me pitao želim li krenuti u bogosloviju. Ja sam bez oklijevanja pristao, položio 4. godinu srednje škole kako bih upisao Katolički bogoslovni fakultet u Splitu. I kad je napokon započeo moj bogoslovski život, nitko nije bio sretniji od mene. Iako život u bogosloviji i studiranje nisu bili toliko laki, moja jaka želja i Božja pomoć od mene su učinili ovo što danas jesam: njegov đakon i ubrzo svećenik.

I na kraju, zahvalan sam Bogu što je moj dosadašnji život postao živo svjedočanstvo kako je u životu najvažnije, unatoč raznim poteškoćama, prepoznati svoj vlastiti put i oko njega se truditi. Stoga, tko god osjeća želju za svećeništvom, neka se radosno odazove, jer u životu je najvažnije raditi ono što voliš!

                                                                                                                                                                                       Josip Bečić, đakon

Please publish modules in offcanvas position.